سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پاسخی به طرح ساماندهی لاله زار

ارسال شده توسط : پایگاه خبری ناب در روز : جمعه 91 آذر 17 ساعت 1:24 عصر

اخیراً آقای بهروز کاشف مدیر بافت تاریخی شهرداری تهران طی مصاحبه هایی که در نشریات مختلف از جمله روزنامه کیهان و همشهری محله داشته اند زمینه را برای اجرایی نمودن طرح ساماندهی لاله زار فراهم نموده و آغاز اجرای طرح را 15 مهرماه 1390 اعلام داشته اند و اعلام نموده اند که با اهالی و کسبه جهت اجرای این طرح به توافق رسیده ایم که این مسئله کذب محض است و شدیداً تکذیب می گردد .

نواندیش بصیربه گزارش ناب نیوز به نقل از روابط عمومی اتحادیه صنف الکتریک تهران؛ این طرح قبلاً در باغ سپهسالار و کوچه مروی و حتی بازار با اقبال عمومی اهالی و کسبه مواجه شده بود در نتیجه به محدوده خیابان ناصرخسرو کشیده شد و از آنجا که هر محله و بافت شرایط خاص خود را دارد متاسفانه در این خیابان نتیجه نداد و بعد از چند سال طرح این محدوده دچار سردرگمی شده و در شرایط حاضر از طریق آزمون خطا دنبال می شود ، ضمن عدم نتیجه مطلوب کسبه را به ورطه سقوط کشانیده است . بنابراین خیابان لاله زار و ناصرخسرو را نمی توان با معیار بازار و کوچه مروی سنجید بلکه هر محله با توجه به پارامترهای موجود در آن محله قابل طراحی و اجراست .در لاله زار با توجه به ابتذال فرهنگی قبل از انقلاب و دگرگونی آن بعد از انقلاب تدریجاً اعضاء صنف الکتریک جایگزین جامعه فرهنگی مبتذل قبلی شد و ضدارزشها را کلاً از بین برد . این صنف طی 30 سال با تلاش و کوشش اقتصاد پویای صنعت برق را پایه ریزی کرد و در تهیه و تولید لوازم برقی مرکزیت فعال را بوجود آورد . ایجاد اشتغال ، دوری از ابتذال و اعتیاد ، فضای مناسب کسب و کار ، شفاف سازی در پرداخت مالیاتها و عوارض های مختلف شهری باعث توسعه هر چه بیشتر این صنف گردید . شهرداری منطقه بدون توجه به بافت قدیمی و فرهنگی آن شروع به صدور جواز پاساژهای مختلف نمود و باعث ایجاد مجتمع های اقتصادی محله گردید و هنوز هم اینکار ادامه دارد . ابتدا تئاتر دهقان و جامعه باربد تخریب و به پاساژ تبدیل شد و سپس بقیه نقاط مختلف ادامه پیدا نمود . اکنون تراکم کسب و کار در این پاساژها به قدریست که حتی بدون توجه به ایجاد معضلات ترافیکی با تغییر کاربری پارکینگها و فضاهای بهداشتی پاساژها به مغازه موافقت شد .از طرفی احداث این پاساژها بافت را کاملاً دگرگون کرد به طوری که و دیگر نشانه ای از لاله زار قدیم نمی بینیم .اکنون شهرداری محترم منطقه بدون توجه به نیازها و خواسته های اهالی و کسبه و بافت خاص این خیابان برنامه هایی را از مدتها پیش در نظر داشته و به منظور آمادگی اذهان عمومی ابتدا کتابی به نام ( لاله زار 30 سال محکومیت ) را منتشر کرد و بعد از آن سلسله مقالاتی با عناوین مختلف انتشار داد که همه در هجمه صنف الکتریک به نگارش در آمد . فی المثل مقاله خانم نازنین صادقی با مضمون ( از اروپای کوچک تا راسته الکتریکی ) و یا مقاله خانم زهرا حاج محمدی تحت عنوان (لاله زار چه ناسور می زند ) و یا مصاحبه هدفمند خانم زهرا مهاجر با استاد ارجمند جناب آقای دکتر محمود عزیزی که نتیجه می گیرد تمام معضلات لاله زار ، عدم کارایی تئاترها و نابودی سینماها از حضور صنف الکتریک است .البته اعضای صنف الکتریک بر این امر واقف بوده و طوماری را قبلاً تهیه کرده و به سازمانهای مربوط ارسال داشتند و اجرای این طرح را به این شکل مردود دانسته اند . در نتیجه شهرداری از اساتید محترم دانشگاه تهران کمک گرفت و پیشنهاد انتقال صنف به محل های دیگر این پاذل را کامل کرد . با رایزنی آیات عظام ائمه جماعات مسجد بزرگ لاله زار ، مسجد امین السلطان و مسجد هدایتو همچنین اعضاء صنف و اهالی نیز با طرح مخالفت نموده اند و این مخالفتها در سایت رسمی اتحادیه صنف الکتریک منتشر شد .
البته آقای کاشف هم در مصاحبه با همشهری 20/5/1390 اعلام داشتند که برای ساماندهی لاله زار باید با ساکنان و شاغلان و کسبه هماهنگی نمود و با نظریاتی که مطرح می شود برنامه ریزی برای ساماندهی صورت گیرد که این کار هرگز صورت نگرفت .

واقعیت اینست که دو طرف این خیابان نه مانند شانزه لیزه دارای ساختمانهای محکم ، زیبا و قدیمی است و نه مانند خیابان آربات مسکو یکدست ، یکنواخت و تاریخی . از نادر ساختمان های بجا مانده تئاتر نصر در حال تخریب است و خانه اتحادیه که اخیراً از فهرست آثار ملی خارج شده و به فروش رسیده است . موجب امتنان  اهالی خواهد بود که این ساختمان را شهرداری نگهداشته مرمت کرده تا به عنوان موزه از آن استفاده کنند . لاله زاریکه زنده یاد حاتمی هیچ نشانه ای از گذشته تاریخی در آن ندید و مجبور شد جهت استفاده بعضی از لوکیشن هایش شهرک غزالی را بسازد .
این خیابان نه چون باغ سپهسالار و کوچه مروی پیاده راه است و نه در آن درشکه و ترن اسبی جواب می دهد و پیاده روی و قدم زدن آن هم هیچ جذابیتی برای شهروندان ندارد . انتقال صنف هم جز عدم کارایی اقتصادی و بیکار شدن عده زیادی از شاغلین و نابسامانی تجارت ثمره دیگری ندارد .
با زیباسازی نماها و سازماندهی پیاده روها و سر در مغازه ها می توان خیابانی سنتی و زیبا ایجاد نمود و با یک مدیریت قوی و منسجم شهری نظم و انظباط ترافیکی و تردد معمولی را به آن بازگرداند . در چنین شرایطی کلیه اعضاء صنف الکتریک و اهالی همکاری صمیمانه ای با شهرداری خواهند داشت .





بازدید امروز: 11 ، بازدید دیروز: 38 ، کل بازدیدها: 259774
پشتیبانی و بروز رسانی : "گروه ناب"